Zie in één overzicht welke opleidingen, docenten en locaties gepland zijn. Zie ook welke docenten, locaties niet beschikbaar zijn of wanneer er vakantiedagen gepland zijn.

INHOUDSOPGAVE

Status en waarschuwingen:
De status van de opleiding wordt met behulp van symbolen in de titelbalk weergegeven.

Waarschuwingen rondom de docent worden in symbolen in het vak weergegeven en betreffen de geplande docent(en) of locatie op  het onderdeel.
Waarschuwingen rondom de locatie worden in symbolen in het vak weergegeven en betreffen de geplande docent(en) of locatie op  het onderdeel:

Schermopbouw:
  1. De gekozen week wordt getoond. De dagen die je ziet kun je zelf via de tab 'Opties' bepalen.
  2. Weeknummer.
  3. Toont de geplande opleidingen. Deze kun je verbergen door voor de naam van de opleiding het vinkje uit te zetten.
  4. Toont de geplande docenten. Deze kun je verbergen door voor de naam van de docent het vinkje uit te zetten.
  5. Toont de geplande locaties. Deze kun je verbergen door voor de naam van de locatie het vinkje uit te zetten.
  6. Zoek naar opleidingen / onderdelen. Klik op het wieltje voor het openen van extra zoekcriteria. Heb je zoekcriteria ingevuld? Onderaan de lijst met zoekcriteria vind je twee knoppen. Een voor het opslaan van de ingestelde zoekcriteria, en een om deze weer te verwijderen.
  7. Download de dag als CSV bestand
  1. De niet-beschikbaarheid van een van de docent wordt hier getoond. De docent is de gehele dag afwezig.
  2. De niet-beschikbaarheid van een van de locatie wordt hier getoond. De locatie kan niet tussen 9:00 en 13:00 gebruikt worden.
  3. Klik op 'Vandaag' om de huidige dag/week te tonen.
  4. Ga naar de vorige week.
  5. Ga naar de volgende week.
Let op: via menu 'Service center' en menu-item 'Opties' heb je de mogelijkheid om het tonen van niet-beschikbaarheid aan of uit te zetten. In panel 'Planningsmodule' kun je de optie 'Toon niet-beschikbaarheid' instellen.
Klik op het driehoekje om de kolom te verbreden of terug te zetten naar het originele formaat.
Opties aan uitzetten (via menu 'Opties'):
Bepaal de titel in het onderdeel.

Deze informatie kun je aan of uitzetten via ‘Opties’.

Wil je niet ingeplande docenten / locaties ook tonen:

1. Niet geplande docenten en locaties verbergen.
  2. Alleen niet geplande locaties tonen.
  3. Alleen niet geplande docenten tonen.
  4. Niet geplande docenten en locaties tonen.
Wat tonen in het onderdelenblok:
Let op: het is mogelijk om specifieke opleidingen nooit te tonen in dit overzicht. Voeg aan de opleidingssoort een opleidingssoortcategorie toe, waarin je hebt aangegeven dat alle opleidingen gemaakt met deze opleidingssoort nooit getoond mogen worden. Meer weten over opleidingssoortcategorieën? Klik dan hier opleidingssoort: categorieën.

Alleen beschikbare docenten inplannen opleiding:
Via de tijdlijn kun je snel zien of in een geplande opleiding een docent die gekwalificeerd is beschikbaar is en dus ingepland kan worden.

Voorwaarde
  1. In het opleidingssoortonderdeel heb je een docentrol toegevoegd. Alleen docenten die voldoen aan deze rol kunnen worden ingepland.
  2. De opleiding is gepland.
Open de planningsmodule en klik op de tab 'Tijdlijn' en de week waarin de opleiding is gepland.
Klik op het onderdeel.
Rechts worden de gegevens van het onderdeel getoond.

Klik op het bliksemschicht om alleen die docenten die voldoen aan de rol te tonen.
Je ziet direct dat je alleen docent Charles kunt inplannen en niet docent Remy ivm. zijn papadag.