In het maandoverzicht heb je een visueel overzicht van het lesrooster van die maand. Het lesrooster is opgebouwd uit een of meerdere onderdelen.

INHOUDSOPGAVE

Status en waarschuwingen:
De status van de opleiding wordt met behulp van symbolen in de titelbalk weergegeven:

Te starten.
Definitief of uitgevoerd.
De waarschuwingen worden in symbolen in het vak weergegeven en betreffen de geplande docent(en) of locatie op het onderdeel:

Docent, kleur  oranje
  • Er is nog geen docent ingepland.
  • De docent moet nog akkoord geven.
Docent, kleur  rood
  • De docent is dubbelgeboekt.
  • De docent is niet beschikbaar.
  • De docent heeft geen akkoord gegeven.

Locatie, kleur  oranje
  • Er is nog geen locatie ingepland.
  • De locatie moet nog akkoord geven.
Locatie, kleur  rood
  • De locatie is dubbelgeboekt.
  • De locatie is niet beschikbaar.
  • De locatie heeft geen akkoord gegeven.
 .

Open en toon de planningsmodule in een apart scherm

Opbouw van het scherm:
  1. De gekozen maand wordt getoond, afhankelijk van de geselecteerde dag. Met behulp van een van de pijltjes voor dag, maand of jaar kun je de gekozen dag en dus de maand wijzigen.
  2. De weekdagen.
  3. De dagen van de maand. De dagen weergegeven in zwart zijn de dagen van de geselecteerde maand, de dagen in het grijs van de maand ervoor of erna.
  4. Klik op 'Vandaag' om de huidige dag/maand te tonen.
  5. Ga naar de vorige of
  6. naar de volgende maand.
  7. De in deze maand geplande opleidingen/onderdelen. Welke informatie in het onderdeel (vakje) getoond wordt bepaal je via de tab 'Opties' en is natuurlijk afhankelijk van de zichtbaarheid van het onderdeel (vakje).
  8. Download de week als CSV bestand.
  9. Zoek naar opleidingen / onderdelen. Klik op het wieltje voor het openen van extra zoekcriteria. Heb je zoekcriteria ingevuld? Onderaan de lijst met zoekcriteria vind je twee knoppen. Een voor het opslaan van de ingestelde zoekcriteria, en een om deze weer te verwijderen.
Het komt voor dat niet alle gegevens van het onderdeel in het vakje getoond wordt. DIt is afhankelijk van de gegevens die je geselecteerd hebt via opties.
Ga je met je muis boven een onderdeel (vakje) zweven, dan wordt de getoonde inhoud aangevuld.

Opbouw van het onderdelenblok:
Deze informatie wordt per onderdeel (vakje) getoond, mits zichtbaar:

In de titelbalk de status (= definitief of uitgevoerd) en de code van het onderdeel van de opleiding.

Waarschuwing planning docent(en), zie uitleg hierboven bij introductie
Waarschuwing planning locatie, zie uitleg introductie.
2
Nummer van het onderdeel.
Geplande datum.
Geplande tijd van - tijd tot
Naam van de opleiding en mits in de opties aangegeven de naam van  het onderdeel en de naam van de opleidingssoort.
Aantal deelnemers ingeschreven en aantal vrije plaatsen.
Contactpersoon 1 van de opleiding.

Ingeplande docent(en).

Ingeplande locatie.

Omschrijving van het onderdeel. Zweef met je muis boven het icoontje om de omschrijving te tonen.
Ook vakantiedagen, toegevoegd als 'Niet-beschikbaarheid' worden in het maandoverzicht getoond.