Het toekennen van modules aan gebruikers (via de rollen) kan financiële gevolgen met zich mee brengen. Zodra een rol aan een gebruiker is toegekend, die één of meerdere modules bevat met financiële gevolgen, dan verschijnt er een melding dat deze gebruiker nog financieel geautoriseerd moet worden. De betreffende gebruiker zal geen toegang verkrijgen tot de bijbehorende functies, tot het moment dat financieel akkoord is gegeven.
Let op: een gegeven financiële autorisatie geldt voor de periode van één maand. Indien tijdens deze maand de autorisatie niet wordt opgeheven, dan wordt deze periode automatisch met een maand verlengd.

Financiële autorisatie toekennen:

Klik op de functie 'Financiële autorisatie' in functiegroep 'Beheer'.

1. Deze module is geautoriseerd, maar door wijzigingen in de rollen niet meer nodig (paars weergegeven). Vink deze module uit. In kolom 'Verloopt' (5) zie je wanneer deze module niet meer te gebruiken is en nog gefactureerd wordt.
  2. Deze module moet geautoriseerd worden (rood weergegeven). Je kunt klikken op menu-items maar krijgt dan een foutmelding.
  3. Wat is de prijs per maand voor deze module.
  4. Autorisatieperiode wordt met 1 maand verlengd op genoemde datum.
  5. Wanneer verloopt de module en kan voor het laatst gebruikt worden. Ga je met je muit boven het vraagteken? Dan zie wanneer de module voor het laat

Let op: bovenstaande prijzen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Er kan sprake zijn van korting maar ook van een afwijkende autorisatieniveau. Een gebruiker met bijvoorbeeld 'docent', 'leidinggevende' of 'bedrijfsautorisatie' betaalt per maand een ander bedrag. Op de factuur die je maandelijks ontvangt staat per gebruiker / module de prijs vernoemd.
  1. Klik op de knop 'Bewerken'.
  2. Vink per module aan die geautoriseerd moeten worden, of uit waarvoor de autorisatie opgeheven moet worden.
  3. Klik op 'Opslaan' om te bevestigen.