Koppeling aNewSpring

Waarom:

Regel ook de backoffice van je e-learning via Coachview. Schrijf deelnemers direct in en uit. Koppel naar wens SSO via je Coachview portaal, of eigen identity provider zodat ze in 1 klik schakelen.

Wat gebeurd er:

Backoffice e-learning
Inschrijven deelnemer vanuit Coachview
Uitschrijven deelnemer vanuit Coachview
Inschrijvingsmail verstuurd vanuit eLearning provider
Optioneel: SSO tussen Opleidingsportaal / Eigen IDP / Coachview

Wat heb je nodig:

Account service provider

Stappenplan

1
Maak in Coachview een testgebruiker aan. Vul achternaam, eventueel tussenvoegsel, voornaam, voorletter, geslacht en e-mailadres in. Gebruik een e-mailadres waar jij toegang tot hebt, zodat je de e-mail met de inlognaam, wachtwoord en url kunt lezen. Je kunt dan ook controleren of de e-mail correct in jouw huisstijl wordt weergegeven.

2
Richt een opleidingssoort in Coachview in
Zo doe je dat!
4
Richt actietemplates in voor aanmelden en toegang geven tot een cursus in aNewSpring
Zo doe je dat!
5
Richt actietemplates in om toegang tot een cursus in aNewSpring op te heffen
Zo doe je dat!
6
Het inrichten van aNewSpring.
Om coachview toegang tot webservices te verlenen zijn een aantal instellingen in aNewSpring van belang. Je moet kunnen inloggen als Administrator en toegang hebben tot de menu’s ‘Instellingen’en ‘Sitebeheer’.
7
In Coachview via het Service Center de koppeling inrichten en activeren.