Met een gebruikersrol leg je vast tot welke functionaliteiten een gebruiker toegang heeft met lees of schrijfrechten. In Coachview kun je aan verschillende gebruikers dezelfde rechten toekennen via zogenaamde 'gebruikersrollen'. Je kunt er ook voor kiezen om aan verschillende gebruikers extra, of andere rollen toe te kennen. Daarmee bepaal je of ze rechten hebben tot meer, minder of andere functionaliteiten.


Nieuwe gebruikersrol:
Klik in menu-groep 'Beheer' op menu-item 'Rol gebruiker' om het zoekscherm met een overzicht van alle beschikbare gebruikersrollen te openen.

Klik op de knop 'Nieuw' om een nieuwe gebruikersrol aan te maken.
Rol:
Vul de naam van de rol in.

Omschrijving:
Vul naar behoefte een omschrijving in die duidelijk maakt waar de rol over gaat. Klik op 'vul omschrijving in'.
Functies:
Klik op het vergrootglas om een of meerdere functies toe te voegen.
Een lijst met alle mogelijke functies wordt geopend. Deze lijst is ingedeeld een zes kolommen
Lezen:
Voor de geselecteerde functie worden alleen leesrechten toebedeeld.


Schrijven:
Je hebt nu schrijfrechten voor de geselecteerde functie. Je mag nieuwe dossiers aanmaken, wijzigen of verwijderen.


Exporteren (security awareness):
Een lijst met items kun je exporteren naar een CSV-bestand, vaak geopend door MS-Excel. Dit geeft je de mogelijkheid om gegevens ook buiten Coachview te kunnen gebruiken. Wil je dit niet? Dan kun je dit per functie (lijst) uitzetten. Deze optie (aan of uit) werkt alleen in combinatie met lezen of schrijven.
De optie is aangevinkt, de lijst met items mag geëxporteerd worden.

De optie is niet aangevinkt. Exporteren van de lijst is niet mogelijk.

Verberg menu:
Het menu-item wordt verborgen in de menu-groep.

Module:
Bij welke module hoort deze functie en als er een of meerdere functies zijn geselecteerd wat zijn dan de maandelijkse kosten voor gebruik van deze module.
Gebruikersrol bewaren:
Heb je een of meerdere functies geselecteerd en op de knop 'Toevoegen' geklikt om deze aan de rol toe te voegenl? Klik dan op 'Opslaan' of 'Opslaan & Terug' om de rol te bewaren.


Wijzigen:
  1. Klik op de naam van een gebruikersrol om deze te wijzigen.
  2. Klik op 'Bewerken'.
  3. Klik op een functie en het kruisje om deze te verwijderen of
  4. Klik op het vergrootglas om een of meerdere functies toe te voegen.

Verwijderen:
  1. Klik op de naam van een gebruikersrol.
  2. Klik op 'Bewerken'.
  3. Klik op de knop 'Verwijder' om een gebruikersrol te verwijderen.

Let op: dit kan alleen als deze gebruikersrol niet is toegevoegd aan een of meerdere gebruikers.

Controle:
Wil je controleren aan wie deze gebruikersrol is toegevoegd?
Klik dan op de tab 'Gebruikers'.