Een opleidingssoort kan alleen gebruikt worden voor het stempelen van bijvoorbeeld een opleiding of aanvraag als deze de status 'Definitief' heeft.

Zo doe je dat:
Maak je een nieuwe opleidingssoort en voeg je er nog geen onderdeel aan toe? Dan krijgt de opleidingssoort de status van 'concept' en is deze nog niet te gebruiken.

Voeg je een onderdeel toe dan wordt de status automatisch op 'Definitief' gezet en kun je de opleidingssoort gaan gebruiken.

Het verzetten van de status kun je ook zelf doen. Dat kan handig zijn als je toch al bijvoorbeeld onderdelen hebt toegevoegd maar je niet wilt dat jouw collega's opleidingen of aanvragen met de opleidingssoort stempelt.
  1. Open de opleidingssoort en klik op de tab 'Algemeen'.
  2. Klik op de knop 'Bewerken'.
  3. Kies een status.
  4. Klik op de knop 'Opslaan' of 'Opslaan & Terug'.