Bepaalde opleidingen en certificeringen moeten periodiek herhaald worden om geldig te blijven. Een bekend voorbeeld is het BHV-certificaat. Alleen door jaarlijks een BHV-herhalingscursus te volgen, mag je jezelf BHV'er blijven noemen en als BHV-hulpverlener geregistreerd staan voor je werkgever.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de herhaling kunt instellen (manier 1), en wat dit betekent voor de praktijk.

In Coachview kun je een herhalingscyclus op twee manieren inrichten.
Manier 1:
Gebruik maken van de mogelijkheid herhaling, in te stellen in de opleidingssoort. Voor deelnemers die hebben voldaan aan presentie- en slagingsplicht wordt automatisch een opleidingsvraag gestempeld met de opleidingssoort, ingesteld als herhaling, bij het afronden van de opleiding. De status van deze opleidingsvraag is 'Wachtlijst'. De opleidingsvraag wordt voorzien van een start- en einddatum waarbinnen herhaald moet worden. Op deze data kun je als backoffice sturen.

Berekenen van de start- en einddatum is afhankelijk van het verzetten van de status. Wil je meer weten? Klik dan hier.

Let op: de wachtlijst moet je zelf onderhouden via menu 'Opleidingsvraag'. Wordt er ingeschreven via opleidingsportaal of website? Dan wordt de opleidingsvraag met status 'Wachtlijst' niet gebruikt en blijft dus staan. Je moet deze nu zelf afronden of laten vervallen.

Manier 2:
Je maakt geen gebruik van herhaling maar van de geldigheidsdatum. Deze wordt berekend als je de opleiding op 'Uitgevoerd' en 'Afgerond' zet (einddatum opleiding) of direct op 'Afgerond' (datum verzetten status). De geldigheidstermijn wordt bij het afronden in de opleidingsvraag weggeschreven. Je kunt nu een automatisch proces instellen die de contactpersoon of deelnemers informeert. Weten hoe je dit kunt doen? Klik dan hier en lees meer over het versturen van herinneringen a.d.v. de geldigheidsdatum.

Het kan zijn dat je de invulvelden (tab 'Algemeen' van de opleidingssoort) niet ziet. De optie 'Opleidingssoort: herhaling gebruiken' staat dan niet aangevinkt. Optie gebruiken doe je als volgt:
  1. Klik in menu-groep 'Integraties' op menu-item 'Opties'.
  2. Scroll naar beneden totdat je panel 'Algemeen' tegenkomt'.
  3. Vink de optie 'Opleidingssoort: herhaling gebruiken ' aan.
  4. Scroll naar boven en klik op 'Opslaan'.

Instellen herhaling:
In dit voorbeeld maak je gebruik van twee opleidingssoorten.
  1. De basis opleidingssoort: met deze opleidingssoort maak je de opleiding waarmee het leren voor de deelnemer start.
  2. De opleidingssoort voor herhaling: met deze opleidingssoort wordt de deelnemer op de wachtlijst geplaatst en maak je de opleiding voor de eerste herhalingsles.

Opmerkingen:

1. .Deze opleidingssoorten hoeven niet gelijk aan elkaar te zijn.
  2. Het is natuurlijk niet noodzakelijk om van een herhalingsopleidingssoort gebruik te maken. Je kunt ook de basis opleidingssoort daarvoor gebruiker.
  3. De herhalingsopleidingssoort kan weer herhaald worden door de herhalingsopleidingssoort.

Maak eerst de opleidingssoort die je wilt gebruiken als herhaling. Maak dan de opleidingssoort die je als basis wilt gebruiken. Je bepaalt in deze basis opleidingssoort de herhaling.
Open de opleidingssoort die aan de basis staat van de herhalingscyclus, klik op de naam.
Klik op de knop 'Bewerken' en Scroll in het scherm naar beneden.
Klik op het vergrootglas bij 'Herhaling':
  1. Selecteer de opleidingssoort die herhaald moet worden.
  2. Vul bij 'Start herhaling' en
  3. 'Einde herhaling' het aantal maanden in waarbinnen de opleiding gevolgd moet worden die als herhaling dient.

Voorbeeld:
De basisopleiding is als volgt gepland.
De volgende deelnemer is ingeschreven.

Heeft de deelnemer voldaan aan presentie- en slagingsplicht en wordt de status van de opleiding eerst op uitgevoerd en dan op afgerond gezet. Dan wordt er automatische een opleidingsvraag gestempeld met status 'Wachtlijst'. De start- en einddatum worden berekend aan de hand van de einddatum van de opleiding.
Heeft de deelnemer voldaan aan presentie- en slagingsplicht en wordt de opleiding direct afgerond, dan wordt er automatische een opleidingsvraag gestempeld met status 'Wachtlijst'. De start- en einddatum worden berekend aan de hand van de datum waarop de status op afgerond gezet wordt, en kan dus afwijken van de einddatum.