Maak onderscheid in en het zoeken naar een of meerdere bedrijven makkelijker. Geef met behulp van een categorie aan of een bedrijf bijvoorbeeld een klant of een prospect is, of misschien een leverancier, tot welke regio of branche deze behoort etc. Gebruik daarvoor een categoriegroep en de daarbij behorende categorieën.

1. Bedrijf categoriegroep: hoofdcategorie, die via bedrijf categorieën weer verder onderverdeeld kan worden.
  2. Bedrijf categorie: categorie/kenmerk van een bedrijf.

Inhoudsopgave

Voorbeelden:

Categoriegroep:
1.Klik in functiegroep 'Categorie' op de functie 'Categoriegroep bedrijf'. Het zoekscherm wordt geopend.
2.Klik op de knop 'Nieuw'.
3.Vul de naam in en klik op 'Opslaan & Terug'.
4.Herhaal stappen 2 en 3 om een nieuw categoriegroep aan te maken.

Wijzigen:
  1. Klik in het zoekscherm op de naam van de categoriegroep.
  2. Klik op 'Bewerken'.
  3. Wijzig de naam.
  4. Klik op 'Opslaan & Terug'.
De categoriegroep is nu overal gewijzigd.

Verwijderen:
  1. Klik in het zoekscherm op de naam van de categoriegroep.
  2. Klik op 'Bewerken'.
  3. Klik op 'Verwijder' en 'OK'.
  4. Krijg je de melding 'Categorie groep wordt nog gebruikt.' dan kun je de categoriegroep niet meer verwijderen. Vink 'Inactief' aan als je de categoriegroep niet meer wilt gebruiken.

Categorie:
1.Klik in functiegroep 'Categorie' op de functie 'Categorie bedrijf'.Het zoekscherm wordt geopend.
2.Klik op de knop 'Nieuw'.
3.Vul de naam in.
4.Klik op het loepje en selecteer in het pop-upscherm 'Categoriegroep Bedrijf' met de linkermuis de categoriegroep.
Bestaat de categoriegroep nog niet sluit dan het pop-upscherm en  maak met behulp van het plusje een nieuwe categoriegroep aan.
5.Klik op 'Opslaan & Terug'.
6.Herhaal stappen 2 tot en met 5 om een nieuw categorie aan te maken.

Wijzigen:
  1. Klik in het zoekscherm op de naam van de categorie.
  2. Klik op 'Bewerken'.
  3. Wijzig de naam en/of de categoriegroep
  4. Klik op 'Opslaan & Terug'.
De categorie is nu overal gewijzigd.

Verwijderen:
  1. Klik in het zoekscherm op de naam van de categorie.
  2. Klik op 'Bewerken'.
  3. Klik op 'Verwijder' en 'OK'.
  4. Krijg je de melding 'Er zijn nog bedrijven gekoppeld aan de categorie.' dan kun je de categorie niet meer verwijderen. Vink 'Inactief' aan als je de categorie niet meer wilt gebruiken.

Let op:  een inactieve categorie, dat is toegevoegd aan een bedrijf, zal niet uit het bedrijfsdossier verwijderd worden en is daar nog steeds zichtbaar.

Toevoegen aan bedrijf:
1.Zoek het bedrijf op, en open het detailscherm door in het zoekscherm op de naam te klikken.
2.Je komt op de tab 'Algemeen' terecht, klik op de knop 'Bewerken'.
3.Scoll naar onderen en klik op het loepje, rechts naast het vak van de categorieën.
Een pop-upscherm met de verschillende keuzes zal verschijnen.
4.Selecteer in het scherm een of meerdere categorieën.
5.Klik op de knop 'Toevoegen' om de geselecteerde categorieën toe te voegen.

Verwijderen:
  • Selecteer in het lijstje een categorie met de linker muistoets, deze wordt nu blauw gemarkeerd.
  • Klik op het kruisje om de categorie te verwijderen.
6.Vergeet na het toevoegen of verwijderen niet om op de 'Opslaan' of 'Opslaan & Terug' knop te klikken om de wijzigingen te bewaren.