Coachview kent verschillende methodes om een deelnemer of een groep deelnemers in te schrijven. In dit artikel leggen we je uit hoe je een deelnemer direct handmatig inschrijft op de opleiding.

Controleer bedrijfs- en/of persoonsgegevens:
Heb je gegevens van de persoon die ingeschreven moet worden en wellicht gegevens van het bedrijf waar deze persoon werkt? Dan is het verstandig om eerst te controleren of het bedrijf en de persoon in Coachview bestaan of dat gegevens aangepast / aangevuld moeten worden. Kom je, tijdens het direct inschrijven via de opleiding, er achter dat de persoon nog niet bestaat. Dan is het niet mogelijk om in de opleiding een persoonsdossier (of bedrijfsdossier) aan te maken.
Controle bedrijf methode 1.
  1. Vul de naam of een gedeelte van de naam van het bedrijf in en,
  2. klik op het vergrootglas om het zoeken te starten.
Controle bedrijf methode 2.
  1. Klik op het loepje en
  2. Vul de naam in.
  3. Klik op ‘meer…’ om extra zoekcriteria te kunnen gebruiken.
  4. Klik op de knop ‘Zoeken’.
Klik op de naam van het bedrijf om de gegevens te controleren of aan te vullen. In de tab ‘Algemeen’ staan o.a. de adressen, e-mail en telefoongegevens van het bedrijf. Bestaat het bedrijf nog niet? Klik op de knop ‘Nieuw’ om het dossier aan te maken.

Controle persoon methode 1:
  1. Vul de naam of een gedeelte van de naam van de persoon in en,
  2. Klik op het vergrootglas om het zoeken te starten.
Controle persoon methode 2:
  1. Klik op het loepje en
  2. Vul de naam in.
  3. Klik op ‘meer…’ om extra zoekcriteria te kunnen gebruiken.
  4. Klik op de knop ‘Zoeken’.
Je kunt eventueel de gegevens controleren of aanvullen door op de naam van de persoon te klikken. Daarmee open je het persoonsdossier. Bestaat de persoon nog niet? Klik op de knop ‘Nieuw’ om het dossier aan te maken.

Inschrijven in de opleiding:
Zoek de opleiding door in menu ‘Zoek’ op het vergrootglas te klikken. De zoeklijst met opleidingen wordt geopend.
  1. Vul de naam of een gedeelte van de naam van de opleiding in.
  2. Met behulp van de knop 'meer...' kun je extra zoekcriteria invullen. Bijvoorbeeld de begindatum van -> tot en met. Dan wordt er gezocht naar opleidingen die starten in deze periode.
Controleer of er nog vrije plaatsen zijn. Is dit het geval? Klik op de naam van de opleiding om deze te openen.
Klik op de tab ‘Deelnemers’. Het getal tussen haakjes geeft aan hoeveel deelnemer er zijn ingeschreven.

De zoeklijst met deelnemers wordt geopend.

Klik op de knop ‘Direct inschrijven’.
  1. Vul de  naam van de deelnemer in of
  2. Klik op ‘meer…’ om extra zoekcriteria te tonen.
  3. Klik op 'Zoeken'.

1. Selecteer de deelnemer door op de regel te klikken of het vinkje te plaatsen.
  2. Klik op de knop ‘Inschrijven’.

Kun je de deelnemer niet vinden en weet je zeker dat het persoonsdossier in Coachview bestaat? Dan kan het zijn dat de deelnemer al is ingeschreven op de zelfde soort opleiding maar in een andere groep / datum.

Om dit te controleren vink je ‘Toon ook ingeschreven personen’ aan en klik je op nieuwe op ‘Zoeken’
  1. Het inschrijven is gelukt.
  2. Je kunt nog andere deelnemers zoeken en inschrijven.
  3. Ben je klaar? Klik dan op het kruisje om terug te keren naar de zoeklijst met deelnemers.