In Coachview is het mogelijk om snel bij een aanvraag een gewenst aantal termijnfacturen te genereren. Daarbij wordt de incassodata volgens een bepaald patroon ingesteld. De termijnfacturen worden als conceptfacturen aangemaakt omdat deze, volgens de belastingdienst, niet automatisch op definitief gezet mogen worden. De factuurdatums moeten in combinatie met de factuurnummers oplopend zijn en het IBAN nummer moet bij de debiteur zijn ingevuld. Het is daarom verstandig om bij de aanvraag in de tab 'Facturen' de kolommen 'Datum' oplopend gesorteerd, de naam van de debiteur, het IBAN en BIC nummer van de debiteur op te nemen.
Eisen:
  1. De termijnfacturen worden als conceptfacturen aangemaakt omdat deze, volgens de belastingdienst, niet automatisch op definitief gezet mogen worden.
  2. De factuurdatums moeten in combinatie met de factuurnummers oplopend zijn en het IBAN nummer moet bij de debiteur zijn ingevuld.
Tip:
Het is verstandig om bij de aanvraag in de tab 'Facturen' de kolommen:
  1. 'Datum' oplopend te sorteren.
  2. De naam van de debiteur toe te voegen.
  3. Het IBAN en BIC nummer van de debiteur als kolom toe te voegen.
  4. E-mailadres van de debiteur toe te voegen.
Denk aan het volgende:
  1. Het kan zijn voorkomen, in verband met afrondingen, het bedrag voor de eerste of laatste termijn hoger of lager uitvalt.
  2. Concept facturen kun je altijd weer verwijderen, wil je alle conceptfacturen verwijderen dan moet je beginnen met de laatste factuur.
Let op: heb je bij de aanvraag aangegeven dat het definitief maken van facturen is geblokkeerd? Dan worden alle conceptfacturen gemarkeerd als geblokkeerd. Wil je de blokkade opheffen dan moet je elke factuur openen en de klokkade in tab 'Algemeen' opheffen.

Meer weten of het blokkeren van facturen? Klik dan hier.

Factureren in termijnen:
Termijnfacturen moet je altijd via de aanvraag maken. Dit kan dus niet via de opleiding, tab 'Aanvragen' en de knop 'Maak facturen'.
Stappen:
  1. Open de aanvraag.
  2. Klik op de tab 'Orderregels' als je het te factureren bedrag wilt controleren en aanpassen.
  3. Klik op de tab 'Facturen' en de knop 'Nieuw'.
  4. Klik op de knop 'Volgende'.
  5. Het 'Maak factuur' scherm wordt geopend.
Het scherm:
  1. Aantal termijnfacturen, kun je nog aanpassen. Wil je één factuur wijzig dan het getal in 1.
  2. Periode is 1, ook deze kun je aanpassen.
  3. Periode in dagen, weken, maanden.
  4. Start factuurdatum.  Deze kun je handmatig aanpassen.
  5. Naam van de debiteur.
  6. De verkoopregel(s) die gefactureerd worden, het 'totaal%' kun je hier niet aanpassen.
  7. Knop om de facturen te maken.

Vervolgstappen:
  1. Klik op 'Maak facturen', de naam van de knop wijzigt in 'Bezig...'.
  2. Zijn de conceptfacturen gemaakt dan wordt het scherm automatisch gesloten.
De financiële status van de aanvraag wordt nu automatisch ‘Conceptfactuur’. Zijn een of meerdere facturen verstuurd en eventueel betaald? Dan nog blijft de status 'Conceptfactuur' totdat alle conceptfacturen definitief zijn gemaakt en zijn verstuurd.

Tip:
Meer weten of het printen van de voortgang op de factuur? Klik dan hier.