Heb je geen zin om pagina voor pagina de lijst met opleidingen door te worstelen om uiteindelijk te constateren dat jouw opleiding op de laatste pagina staat?!

Zoek niet verder, lees hier hoe het moet.
Zoekscherm opleidingen:
Het zoeken naar opleidingen kent twee methodes.
Methode 1:
Vul in het zoekveld de code of een gedeelte van de naam van de opleiding in (1). Klik op <enter> of het vergrootglas (2)om het zoeken te starten. Het zoekscherm wordt geopend met een overzicht van opleidingen die voldoen aan jouw zoekopdracht.
Methode 2:
Klik op het vergrootglas om het zoekscherm met alle opleidingen met status 'te starten', 'definitief' en 'uitgevoerd' te tonen.

Met behulp van zoekcriteria kun je snel jouw opleiding vinden.
  1. In het zoekscherm is alleen het veld voor het zoeken op code of naam zichtbaar.
  2. Klik op de knop 'meer...' om extra zoekcriteria te tonen.
  3. Klik op de knop 'Zoeken' om het zoeken te starten.
  4. Klik op de knop 'Wis' om alle toegevoegde zoekcriteria te wissen.

Wil je de zoekcriteria verbergen klik dan op de knop 'minder...'.

Zoekcriteria:
  1. Zoek op code of (een gedeelte) naam van de opleiding. Wil je makkelijk een lijst met opleidingen die gepland zijn in een bepaalde kwartaal of jaar, breid dan je opleidingscode uit met bijvoorbeeld Q3 (kwartaal 3) of 2021.
  2. Zoek met behulp van een opleidingscategorie (mits ingericht). Gebruik je een en dezelfde opleidingssoort voor het maken en plannen van een open inschrijving en incompany training, dan is het handig om of de opleidingscategorie 'Open inschrijving' of 'Incompany' toe te voegen.
  3. Selecteer met behulp van het loepje een opleidingssoort. Je kunt alleen maar zoeken naar opleidingen die gemaakt zijn met deze specifieke opleidingssoort. Maak je gebruik van originele- en variante opleidingssoorten? En wil je opleidingen van beide zoeken?Vink dan 'inclusief varianten' aan.
  4. Registreer je contactpersoon 1 en/of 2 bij de opleiding? Zoek dan met behulp van de naam van een van de/of beide contactperso(o)n(en). Vul de achternaam in en klik op de naam in het snelmenu (klik niet op <enter>) of Klik op het vergrootglas, zoek de persoon en selecteer de persoon.
  5. Heb je jouw opleidingssoorten verdeeld in groepen dan heb je gebruik gemaakt van opleidingssoortcategorieën. Handig om snel bepaalde opleidingen terug te vinden.
  6. Zoek met behulp van de status van de opleiding. Standaard zie je hier de status 'Lopend' geselecteerd. Dit is geen echte status maar een samenvoeging van de statussen 'Te Starten', 'Definitief' en 'Uitgevoerd'. Selecteer de optie (alle) uit de lijst als je niet wilt zoeken op de status van de opleiding.
  7. Zoek naar opleidingen waar een specifieke docent en/of locatie is ingepland.
  8. Zoek naar opleidingen waar een of meerdere medewerkers van het geselecteerde bedrijf als deelnemers zijn ingeschreven. Vul de naam in van het bedrijf en selecteer deze uit het snelmenu (klik niet op <enter>) of Klik op het vergrootglas, zoek het bedrijf en selecteer het bedrijf.
  9. Zoek op opleidingen die wel (ja) of niet (nee) zijn gepubliceerd op website / opleidingsportaal.
  10. Zoek op opleidingen waarvan de docent aan moet geven of de planning akkoord is.

Met vrije velden houdt je extra informatie bij die standaard niet door Coachview wordt aangeboden. Heb je een of meerdere vrije velden toegevoegd aan de opleiding, selecteer dan eerst het vrije veld en vul daarachter de waarde of een gedeelte van de waarde in.

Zoek naar opleidingen die starten tussen bepaalde datums (van -> tot en met)  en/of zoek naar opleidingen die eindigen tussen bepaalde datums (van -> tot en met).
  1. Kies uit de lijst een periode of
  2. vul de zoekstart- en einddatum zelf in.

Plan je docenten en/of locatieswaarbij je achteraf om een akkoord vraagt zoek dan met behulp van en van deze opties:
  1. Alle: docenten/locaties die akkoord of  niet akkoord zijn met de plannen of hebben aangegeven het nog niet te weten.
  2. Akkoord: docenten/locaties hebben akkoord gegeven op de planning.
  3. Niet-Akkoord: docenten/locaties hebben akkoord gegeven op de planning.
  4. Onbekend: docenten/locaties weten het nog niet.

Hieronder zie je extra mogelijkheden om te zoeken:
  1. Toon opleidingssoorten: zoek met behulp van een of meerdere geselecteerde opleidingssoorten, geef aan inclusief en/of exclusief deze opleidingssoorten. Klik op 'verberg opleidingssoorten' om de extra zoekcriteria te verbergen.
  2. Toon docenten: zoek met één van de geselecteerde docenten en/of met al de geselecteerde docenten en/of zonder de geselecteerde docenten.  Zoek met één van de geselecteerde docentrollen (kwalificaties) en/of met al de geselecteerde docentrollen en/of zonder de geselecteerde docentrollen. Klik op 'verberg docenten' om de extra zoekcriteria te verbergen.
  3. Toon locaties: zoek met één van de geselecteerde locaties en/of met al de geselecteerde docenten en/of zonder de geselecteerde locaties. Zoek met één van de geselecteerde locatierollen (kwalificaties) en/of met al de geselecteerde locatierollen en/of zonder de geselecteerde docentrollen. Klik op 'verberg locaties' om de extra zoekcriteria te verbergen.
  4. Toon categorieën: zoek met één van de geselecteerde opleidingscategorieën en/of met al de geselecteerde opleidingscategorieën en/of zonder de geselecteerde opleidingscategorieën. Zoek met één van de geselecteerde opleidingssoortcategorieën en/of met al de geselecteerde opleidingssoortcategorieën en/of zonder de geselecteerde opleidingssoortcategorieën. Klik op 'verberg categorieën' om de extra zoekcriteria te verbergen.

Tip: wil je regelmatig met behulp van dezelfde zoekcriteria zoeken? Dan doe je dat door deze te bewaren in een of meerdere zoekopdrachten. Lees hier hoe dit werkt.