Plan de opleiding via de onderdelen, het lesrooster.

Je bepaalt per onderdeel de datum, tijd van en tijd tot, de docent(en) en de locatie(s). Ook de naam van een onderdeel kun je nog aanpassen.

INHOUDSOPGAVE

Plan de opleiding:
  1. Open de opleiding en klik op de tab 'Onderdelen'.
  2. Klik op de knop 'Plan'.
  3. Onderstaand scherm verschijnt.

Code en Naam:
Je kunt per onderdeel de code en de naam aanpassen. Let er wel op dat de code altijd uniek moet zijn.
Heb je de code en/of de naam gewijzigd? Opslaan kan op twee manieren. Klik met je muis in een ander invul veld of klik op het opslaan knopje dat verschijnt.

Datum:
Klik in het datumveld om een datum in te vullen, de streepjes tussen de dag-maand-jaar hoef je niet te typen.
Je kunt ook op de pijl klikken om de kalender te openen.
  1. Klik boven op de linkerpijl om de vorige maand te selecteren.
  2. Klik boven op de rechterpijl om de volgende maand te selecteren.
  3. Klik op de maand om uit de lijst een andere maand te kiezen.
  4. Klik op het jaar om uit de lijst een ander jaar te kiezen.
  5. Selecteer een datum, de kalender wordt gesloten en de datum ingevuld.
  6. Selecteer de huidige datum.

Tijden:
Zijn de tijden al ingevuld bij de opleidingssoort dan worden ze automatisch overgenomen in de opleiding.
  1. Klik in de kolom 'Tijd van' of 'Tijd tot' om de tijd van het onderdeel te wijzigen.
  2. Klik op de opslaan knop om de tijd te bewaren. Coachview controleert direct of er planningsproblemen zijn.
Zijn de tijden nog niet ingevulden vul je de 'Tijd van' in en tab je naar 'Tijd tot' dan:
  1. Wordt deze automatisch berekend als in het onderdeel van de opleidingssoort 'Duur (in uren)' ingevuld is..
  2. Wordt automatisch de 'tijd van' ingevuld als in het onderdeel van de opleidingssoort 'Duur (in uren)' niet is bepaald.
strong>Let op: de 'Tijd van' mag niet later zijn dan de 'Tijd tot'

Docenten:
In deze kolom kun je een of meerdere docenten toevoegen of verwijderen.
Klik op het vergrootglas om het zoekscherm met docenten te openen. Je kunt direct op de naam van de docent zoeken. Klik je op de knop 'meer...'. Dan worden er extra zoekcriteria geopend. Selecteer de docent uit de lijst. Het scherm wordt gesloten en de docent wordt toegevoegd.

Staat er 'Rol:' met een naam van de rol? Dan kun je alleen maar docenten selecteren die voldoen aan deze rol. Voeg je een extra docent toe? Dan mag je elke docent kiezen.
Wil je nog een docent toevoegen klik dan op het plusje (+).
Wil je een docent verwijderen klik dan op het kruisje (x).

Locaties:
In deze kolom kun je locaties per onderdeel toevoegen of verwijderen.
Klik op het vergrootglas om het zoekscherm met lcoaties te openen. Je kunt direct op de naam van de locatie zoeken. Klik je op de knop 'meer...'. Dan worden er extra zoekcriteria geopend. Selecteer de locatie uit de lijst. Het scherm wordt gesloten en de locatie wordt toegevoegd.

Je kunt ook een eerder gebruikte incompany locatie kiezen door optie 'incompany locaties' te selecteren. Je kunt ook zoeken op bedrijven om deze als een incompany locatie toe te voegen.
Staat er 'Rol:' met een naam van de rol? Dan kun je alleen maar locaties selecteren die voldoen aan deze rol. Voeg je een extra locatie toe? Dan mag je elke locatie kiezen.
Wil je nog een locatie toevoegen klik dan op het plusje (+).
Wil je een locatie verwijderen klik dan op het kruisje (x).
Heb je meerdere locaties gepland? Dan verschijnt er een huisje bij de eerste geplande locatie. Dit is de hoofd locatie.
Let op:
  1. Opleidingsportaal:
    1. Alleen de hoofd locatie wordt getoond in het opleidingsportaal als je de locatie als kolom in het overzicht met geplande opleidingen hebt ingesteld.
    2. In het zoekscherm kun je alleen zoeken met behulp van de hoofd locatie.
  2. Documenttemplates:
    1. Maak je gebruik van een tabel met een overzicht van de geplande onderdelen? Dan wordt alleen de hoofd locatie getoond. Dit geldt o.a. voor de datagroepen 'Opleidingsdocent', Opleidingsonderdeeldocent', 'Opleidingsdeelnemer' en 'Opleidingsonderdeeluitvoering'.
    2. Maak je document met behulp van datagroep 'Opleidingsonderdeel' dan heb je de mogelijkheid om alleen de hoofd locatie te tonen en/of de hoofd locatie en sub locaties.

Meerdere onderdelen tegelijkertijd plannen.
Selecteer alle of een of meerdere onderdelen door deze aan te vinken. Voeg, wijzig of verwijder je de datum, tijd van / tijd tot, docent of locatie op een onderdeel, dan wijzig je deze op alle geselecteerde onderdelen.

Tenminste als je op de vraag 'Wilt u alle geselecteerde onderdelen aanpassen?' op 'Ja' kikt. Klik je op 'Nee' dan wordt alleen het onderdeel dat is veranderd aangepast.

Coachview controleert per onderdeel of er planningsproblemen zijn.

Planningsproblemen.
Coachview controleert of er planningsproblemen zijn. Een dubbelboeking docent, locatie of deelnemer of een niet-beschikbaarheid van de docent (vakantie) of locatie (renovatie).
  1. Klik op 'Toch wijzigen' om het probleem te negeren en de docent en locatie toch te plannen.
  2. Klik op 'Niet wijzigen' om de docent en/of locatie niet te plannen.
Let op: Het is mogelijk om de controle op de planning uit zetten. Dit doe je via menu 'Service center' en men-item 'Opties'. Dit doe je door optie 'Controleer bij plannen op dubbelboekingen en akkoord-registraties.' uit te vinken. De controle op dubbelboekingen en akkoord-registraties wordt dan niet meer gedaan. Je vindt deze optie in panel 'Algemeen'. Dit geldt voor alle gebruikers. Met de knop 'Controleer planning' kun je alsnog de controle uitvoeren.

Je bent klaar.
Omdat alle wijzigingen direct worden opgeslagen vindt je in dit scherm geen 'Opslaan' en 'Opslaan & Terug' knoppen. Klik op de knop 'Terug' om het planningsscherm te verlaten. Acties voor bijvoorbeeld docenten en locaties worden nu gestemples.