Richt een document template in om in jouw eigen huisstijl een e-mail naar een ingeschreven deelnemer te versturen met de Moodle of Ilias aanmeldgegevens. De inlognaam, het wachtwoord en de URL worden automatisch gegenereerd en vermeld in de e-mail.

Dit artikel geldt voor de volgende e-learningsystemen:
  1. Moodle.
  2. Ilias
  3. Generieke koppeling

Wat gebeurt er?
Als een deelnemer wordt ingeschreven op een e-learning onderdeel, dan stempelt Coachview een actie die na activering (handmatig of automatisch) controleert of de deelnemer bestaat in jouw e-learningsysteem. Is dit niet het geval? Dan wordt de deelnemer als cursist aangemaakt, krijgt toegang tot de cursus en wordt vanuit Coachview automatisch de e-mail met inloggegevens verstuurd. Bestaat de cursist? Dan gebeurt dit niet en wordt alleen toegang tot de cursus verleend.

Let op; deze mail met inloggegevens wordt apart gestuurd. We adviseren om separaat een e-mail (uitnodiging) te versturen. Is de deelnemer al bekend in jouw e-learningsysteem dan krijgt deze niet opnieuw de e-mail met aanmeldgegevens.

Documenttemplate inrichten:
  1. Klik op menu ‘Template’
  2. Klik op menu-item ‘Document template’. De lijst met documenttemplates wordt geopend.
  3. Klik op de knop ‘Nieuw’ om een nieuw documenttemplate aan te maken.
We hebben voor jou een documenttemplate als voorbeeld klaar staan. Selecteer deze om jouw documenttemplate nieuw te maken, en pas deze daarna naar behoefte aan.
Pas de tekst in het document eventueel naar wens aan, maar zorg dat de samenvoegvelden blijven staan omdat deze nodig zijn voor het genereren van de gebruikersnaam en wachtwoord.
De aanmeldgegevens worden verstuurd als je een deelnemer inschrijft op het e-learning onderdeel van de opleiding. Het aanmelden en versturen wordt door een automatische actie uitgevoerd. Het document kun je terugvinden in het persoonsdossier van de deelnemer, tab 'Documenten'.
Welke documenttemplate verstuurd moet worden bepaal je in het Service center. Heb je in het service center jouw e-learning (Moodle/Ilias) koppeling geopend? Ga dan naar het panel 'Gebruiker' en het invulveld 'Document template gebruikersaccount'. Klik op het loepje en koppel jouw documenttemplate. Vergeet niet op 'Opslaan' te klikken.

Let op

1. Dit geldt niet voor aNewSpring. De aanmeldgegevens wordt verstuurd vanuit aNewSpring en niet vanuit Coachview.
  2. Open je het document in Coachview dan wordt het gegenereerde wachtwoord niet getoond in verband met veiligheid.