Het Personal Dashboard is de startpagina van Coachview en geeft in een oogopslag belangrijke informatie. Je kan deze helemaal inrichten zoals je zelf wil. Hiervoor maak je gebruik van zogenaamde panels. Het instellen van de panels geldt alleen voor jouw eigen startscherm. Voor de inrichting kun je gebruik maken van de door Coachview gedefinieerde panels.

Instellen:

Klik op de knop 'instellen personal dashboard', deze vind je rechtsboven in het scherm onder de uitlog knop. Je bent meteen het personal dashboard aan het bewerken.

1. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen te bewaren.
  2. Geef aan in hoeveel kolommen de panels getoond moeten worden.
  3. Selecteer de te tonen panels.
  4. Klik op 'Aantal regels' en dan op 'Bewerken' om het aantal zichtbare regels in het panel te wijzigen.
  5. Stel hiermee het factuur-panel in.
  6. Door op het sorteericoontje te klikken kan de volgorde van de panels aangepast worden.
Klik linksboven in het scherm (boven het menu) op het huisje om jouw personal dashboard te openen.

Je kunt o.a. uit deze panels kiezen:
Handmatige Acties:Welke acties moet ik of een van mijn collega's zelf uitvoeren.Aan de kleur zie je direct het verloop.
Rood = te laat.
Oranje = vandaag.
Zwart = toekomst.
Automatische acties:Welke acties voert Coachview automatisch voor mij uit.
Documenten:Overzicht van alle interne of externe documenten gesorteerd op datum.
Opleidingen:Overzicht met lopende opleidingen. De datum van het geplande onderdeel van de opleiding, dat het dichtst bij de huidige datum ligt en niet ouder dan 5 werkdagen is, wordt getoond.
  1. Klik op de naam van de opleiding om deze te openen.
  2. De docenten die ingepland zijn in de opleiding, klik op de naam om het docentdossier te openen.
  3. De locaties die ingepland zijn in de opleiding, klik op de naam om het locatiedossier te  openen.
  4. Aantal vrije plaatsen.
  5. Datum van het onderdeel.
  6. Klik op het 'Wieltje' om te bepalen of je de kolommen voor 'Docent', 'Locatie' en 'Vrije plaatsen' in het panel wilt tonen.

De opleidingen waarvan de ingelogde gebruiker contactpersoon is staan bovenaan.
Opleidingsvragen op wachtlijst:Je ziet het aantal opleidingsvragen (personen) op de wachtlijst voor een bepaalde opleidingssoort.
Webaanvraag:Overzicht van webaanvragen die via jouw website of het opleidingsportaal zijn aangevraagd, gesorteerd op nummer.
Planningsstatus docenten niet-akkoord:Heb je aan de docenten gevraagd om akkoord ja/nee aan te geven dan zie je hier per onderdeel (dag/dagdeel) waarop een docent niet-akkoord heeft gegeven. Onder de naam van de opleiding, docent en datum zie je de toelichting van de docent.
Ingevulde evaluaties:Je ziet de naam van de Evaluatie en de datum waarop een van de ontvangers (deelnemers of docenten) voor het laatst bezig is geweest met het invullen van de evaluatie. Let op: dit betekent niet dat alle ontvangers de evaluatie al helemaal hebben ingevuld.
Opleidingsvragen autorisatie niet-akkoord:Je ziet voor welke deelnemers de leidinggevende geen akkoord heeft gegeven.
Materiaal minimum bestelniveau bereikt:Je ziet het materiaal dat opnieuw besteld moet worden.
Saldo-bugdet overschrijdingen:Maak je gebruik van saldo's dan zie je hier welke personen het budget hebben overschreden.
Aanvraag:

Overzicht van aanvragen, gesorteerd op contactpersoon en wijzigingsdatum.

Verjaardagskalender:Overzicht van eerstvolgende jarige actieve personen die in Coachview met een geboortedatum geregistreerd staan.
Klik je op de naam? Dan wordt het persoonsdossier geopend.
Klik je op het e-mailadres? Dan kun je direct een felicitatie via mail versturen.
Facturen:Hierin wordt het mogelijk om totale omzet in een panel te zien voor 1 of meerdere grootboeken. Je krijgt informatie over de facturen van deze maand (concept en definitief), vorige maand en komende maand. Tevens staat er een % bij t.o.v. de maand ervoor.

Let op: de management module moet zijn geactiveerd.

Meer weten over de mogelijkheden en instellingen? Verkoop & Facturering: personal dashboard panels facturatiebedrag.
Evaluatievraag:Direct real-time inzicht in beoordelingen door deelnemers? Je kan nu de gemiddelde scores van numerieke evaluatievragen tonen op het Personal Dashboard.

Meer weten over de mogelijkheden en instellingen? Evaluatievraag: personal dashboard panels evaluatievragen.
Favorieten:Heb je in een overzichtslijst (zoekscherm) een of meerdere zoekcriteria met behulp van een of meerdere zoekopdrachten vastgelegd? Dan worden deze hier getoond. Door op de naam te klikken wordt de overzichtslijst geopend.

Tip: wil je weten hoe je zoekopdrachten in een overzichtslijst vast legt? Klik dan hier.

In sommige panels zie je onderaan de lijst de knop 'meer'. Klik hier op om het zoekscherm met een overzicht van gevonden dossiers te tonen.